Min fotograf har meldt afbud kort før brylluppet!

Min fotograf / musiker / kagebager / frisør har meldt afbud kort tid før brylluppet og nu skal jeg panik panik ud og finde en ny!

Pinkstudio by Angelina Devine PanicButton2 Min fotograf har meldt afbud kort før brylluppet! Tips og Tricks

Den slags opslag har jeg ofte set i diverse grupper og på hjemmesider – og der findes selvfølgelig ikke nogen 100% måde at undgå det på – men der findes muligheder der gør at I kan formindske risikoen.

Her er fem gode råd til at undgå afbuds-panik kort før brylluppet!

 

 

1. Amatør vs. professionel!
Amatører vil altså oftere aflyse, der kom lige en ferie, en fest eller en der ville betale mere forbi … så kan det godt være amatøren er billigere, men amatøren vil også oftere anse det som mindre bindende. Hvor i mod den professionelle ofte vil føle hans/hendes gode ry og virksomhed afhænger af man også overholder sine aftaler. (Dermed ikke sagt at der ikke findes professionelle der er uprofessionelle og ikke overholder deres aftaler – eller at der ikke findes amatører der er pligtopfyldende. For selvfølgelig gør der det).

2. Få det på skrift!
Når du har lavet en aftale, så sørg for at få det på skrift, evt. bare en mail “jeg bekræfter jeg er booket som xxx til jeres bryllup d. xx/xx 20xx” – om ikke andet så er I i hvert fald sikret at det er den rigtige dato I alle sammen har i kalenderen.

3. Betal depositum!
Virksomheder/personer som tager i mod depositum vil ofte have mere styr på tingene, datoer etc.

4. Mød dem!
Længe inden kontrakten er skrevet, depositumet er betalt – få et møde med personen, se dem i øjnene, hør hvad de tilbyder og se om det matcher det I ønsker jer – få en “mavefornemmelse” af personen/virksomheden.

5. Man får (ofte) hvad man betaler for.
Hvis personen/virksomheden ligger langt under pris inden for branchen, så skal man muligvis overveje om der er en grund til at de andre koster mere. Folk der rent faktisk tjener penge på jeres bryllup vil ofte opleve jeres aftaler som mere bindende.

BEMÆRK! Alt ovenstående er generelt – og ikke endegyldige regler der altid gælder alt og alle. De her generelle regler kan blot være med til at mindske risikoen, ikke eliminere den.

Se også min guide: Undgå pletter på tøjetTre hurtige til flotte portrætter fra kirkenHvad spiser en fotograf?Vejledning til Brudebuketten  – Sådan finder du den rette bryllupsfotograf