Sådan forbereder du dig til graviditetsfotografering

10+ tips til bedre graviditetsportrætter

Først og fremmest – tillykke med maven. Uanset om det er dit første barn, eller du har været turen igennem før, så er der mange ting der skal på plads inden – og en af tingene er måske planlægning af graviditetsportrætter?

Lad mig lige slå fast, at graviditetsportrætter er ikke et krav, det er helt ok, hvis det ikke er noget der siger dig noget. Men his du drømmer om at få skønne portrætter af dig og maven, så har jeg lavet en lille guide – over de ting der er værd at huske på inden fotograferingen.

Pinkstudio by Angelina Devine Maelkebad-092 Sådan forbereder du dig til graviditetsfotografering Nyheder Portræt

 • Book tid tidligt!

  Desto før du booker, desto bedre – for desto bedre tid, både for dig og fotografen til at få planlagt fotograferingen sammen. De fleste portrætfotografer har højsæsoner, hvor vi er booket måneder i forvejen. Så book et planlægningsmøde omkring din 18-20. graviditetsuge. Så kan du og din fotograf sammen få planlagt din fotografering i ro og mag, og sørge for at få skabt de perfekte rammer omkring din fotografering.

 • Hvornår skal du fotograferes?

  Jeg anbefaler fotografering i 30-34 graviditetsuge. Din mave vil være fint rund – og se fantastisk ud på dine portrætter. Du er som oftest ikke blevet besværet af maven, væske i kroppen – og vil som typisk kunne være på fødderne i længere tid af gangen, end senere i graviditeten.

 • Tal om dine ønsker

  Alle fotografer er forskellige – det er alle kommende mødre også. Fortæl din fotograf om hvad du ønsker dig, og hvad du absolut ikke ønsker dig. Fortæl om din blufærdighed, hvad har du det godt med. Hvor afklædt har du det ok med at være, eller lidt for den sags skyld. Så kan vi meget bedre sammen planlægge din fotografering, så har det behageligt hele vejen igennem.

 • Forkæl dig selv, inden din fotografering.

  Dine hænder kan ses i næste alle dine portrætter – så at give dig selv lov og tid til en manicure inden, kan være en rigtig god ide. Overvej også om du vil have hår og makeup ordnet inden fotograferingen. En dygtig makeup artist kan give dig præcis det look du leder efter, fra det helt naturlige, til drama for alle pengene. Vælg en makeup artist der har erfaring med makeup til portrætter, da dette adskiller sig fra hvad man vil bruge til hverdag/fest, for bedste resultat. Det samme med en dygtig frisør, her kan du få alt fra de smukke bløde krøller, til de vilde opsætninger. Hvis du vælger at selv stå for det, så er her et par tips:
  - Brug en aftenmakeup (gå lidt længere end du normalt ville gøre)
  - Sørg for at læber og øjne er veldefineret.

 • Gå tidligt i seng aftenen før.

  Det kan være svært at få en god nats søvn, når man er gravid, men at være udhvilet og frisk til sin fotografering er en god ide.

 • Vand vand og atter vand!

  At få rigeligt med vand (også selvom man så skal tisse hele tiden), er en rigtigt god ide, det får huden til at se frisk ud – og du vil også føle dig mere frisk.

 • Hvem skal du have med?

  Man må gerne tage familien med, især hvis du gerne vil have din partner eller de større børn med. Bare vær opmærksom på at få mange mennesker, også kan være distraherende. Men tag gerne en med til at holde dig med selskab.

 • Hvad skal du have på?

  Nogle portrætstudier vil have outfits du kan låne, andre skal du selv medbringe tøj. Men man kan også være kun i undertøj, i jeans og en top. Vælg noget du føler dig tilpas i, som giver det look du ønsker dig – og hvis familien skal være med, så selvfølgelig noget der matcher dit look. Her i studiet har jeg mange forskellige outfits, og kan også bestille nye hjem. Det kan vi tale om til dit planlægningsmøde.

 • Undertøjet

  De fleste studiegarderober består af kjoler, bodystockings, løst stof og den slags, her egner det sig bedst med hudfarvet undertøj, uden stropper. Hvis du overvejer nogle kun i undertøj, så tag også et sæt hvidt samt et sæt sort undertøj med.

 • Ta’ løst tøj på.

  Sørg for du ikke har tøj der sidder så stramt at det efterlader mærker, bh’er, strømper, elastik om håndleddet og den slags.

 • Hvis der er større børn med

  Så sørg for de kan blive afhentet, når de er færdige med at blive fotograferet, så er der tid til at fokusere på dine alene portrætter også.

 • Ingen stress

  Lettere sagt end gjort – men stol på din fotograf har erfaringen og kan guide dig igennem din fotografering og det bliver en sjov og hyggelig oplevelse.

Pinkstudio by Angelina Devine Katrhine-gravid-191 Sådan forbereder du dig til graviditetsfotografering Nyheder Portræt

Om Pinkstudio

Jeg har fotograferet mange skønne gravide siden jeg startede mit studie i 2007, både i og udenfor studie – helt klassiske portrætter såvel som nogle mere dramatiske portrætter. Jeg tror på at skabe noget helt særligt til alle der kommer igennem studiet, til evige minder og unikke kunstværker.

Kontakt mig på tlf. 31 13 87 21 for at høre mere.

Se gravditetsgalleriet her: