Gæsteblog: Tab dig inden dit bryllup.

Ugen gæsteblogger er Flemming Jøns Hougaard. Personlig træner, Fysioterapeut og medejer af Odense Funktionel Træning, Klinik for personlig træning og fysioterapi der giver dig fem gode råd til at komme i form inden din bryllupsdag.

Pinkstudio by Angelina Devine 4.-Marianne-og-Kim-portrætter-19 Gæsteblog: Tab dig inden dit bryllup. Nyheder

Mange brudepar drømmer om at gøre noget ved de overskydende fedtdepoter inden deres store dag. Bruden vil have, at kjolen skal sidde helt perfekt, og gommen skal helst ikke se ud som om, han har tabt sig ud over livremmen før bryllupskagen er spist.

Mange begynder på komplicerede slankekure, og ender ofte med at give op eller at blive frustreret over de manglende resultater. Alt dette gør vi op med i dette blogindlæg, hvor du får 5 simple råd, der kan hjælpe dig med at gøre din krop til en fokuseret fedtforbrændingsmaskine.


De fem tips!

 • Drik postevand

  Vand er sundt, fordi det spiller en helt afgørende rolle for kroppens trivsel, da over halvdelen af vores krop består af vand. Du får også først rigtig gavn af en fiberrig kost, når du drikker vand, fordi vandet får fibrene til at svulme op og sætte gang i fordøjelsen. Postevand er lige så sundt som købt vand på flaske. Køber du alligevel vand på flaske, så tjek lige saltindholdet (natrium), og vælg den med det laveste indhold. Yderligere har alle energiprocesser og celler i kroppen brug for vand. På samme måde som ved blomster og planter, betyder et tilpas vandindtag forskellen på forfald eller trivsel af kroppen. Det er stort set ikke muligt at forbrænde fedt eller bygge muskelmasse, hvis kroppen ikke får nok vand i løbet af dagen, tvært imod! Dit vandindtag er det første du skal have på plads, når du påbegynder din vægttabsrejse. Men hvor meget vand skal du så drikke? Det kommer an på flere faktorer som f.eks. hvilket klima du befinder dig i, hvor stor eller hvor lille en krop du har og ikke mindst dit aktivitetsniveau. Her i Danmark, ved en gennemsnitsperson, er man ikke helt forkert på den, hvis man drikker 2,5 – 3 L vand fordelt over dagen. Og nej, kaffe, saft osv. tæller ikke med i regnskabet!

 • Spis grønsager

  Ikke alle er lige vilde med kaninfoder til måltiderne, men du kommer bare ikke uden om det, hvis du er seriøs omkring dit vægttab. Tommelfingerregelen er, at du skal spise grønsager til 2-3 af dine daglige måltider. Men hvorfor? De indeholder næsten alle vitaminer og mineraler f.eks. C-vitamin, folat og kalium, og så har grøntsager et højt indehold af antioxidanter og kostfibre, og meget få kalorier. Spis mindst 3 forskellige grønsager og helst i 3 forskellige farver hver eneste dag. Spis varieret da vitaminer og mineraler kan svinge rigtig meget afhængig af typen af grønsager, måden de er dyrket på og jorden de er dyrket i. Både de friske, frosne og grøntsager på dåse er sunde. De frosne grøntsager bliver frosset ned, lige når de er høstet og bevarer derfor deres vitaminer, mineraler og smag. Spis 300-600g (gerne mere hvis du har stor appetit) grønsager hver dag. Grønsager mætter og hjælper med at holde et stabilt blodsukker. Det er fibrene fra grøntsager, der indgår i dannelsen af stoffer, der nærer vores fantastiske tarmslimhinde, og det er også disse fibre, der binder brugt kolesterol og udtjente hormoner til sig og transporterer dem ud af kroppen. Netop dette er vigtigt for sundhed og for balance i kroppen.

 • Drop de søde sager

  Mange rene(hurtige) kulhydratkilder (som hvidt brød, cornflakes, hvide ris, sodavand, slik etc.) kan have en dramatisk effekt på dit blodsukkerniveau, når de spises alene. Når dit blodsukker er alt for højt, stimulerer det kraftigt insulinniveauet, som igen ”tænder” et fedtdepot enzym i fedtcellerne, der kaldes lipoprotein lipase. Dette enzym gør efterfølgende et stort stykke arbejde med at suge overskydende sukker ud af blodet, omdanne det og opbevare det som fedt. I mange tilfælde vil din krop faktisk overreagere og danne for meget insulin, hvilket gør, at den trækker for meget sukker ud af blodet og forårsager, at dit blodsukker falder og du bliver træt, ugidelig og rækker måske ud efter endnu mere slik for at komme oven på et øjeblik igen. Du kan lige så godt se det i øjnene - selvom slik smager godt, og du føler et splitsekund af glæde, når de søde sager proppes i munden, gør det intet godt for dit helbred. For at ændre på din krop, bliver du nød til at bryde den livsstil, som du har ført indtil nu.

 • Sov godt

  Der er så ufattelig mange grunde til, at man skal sørge for at få 7-8 timers uafbrudt søvn hver nat, at det ville være for omfattende at nævne dem alle. Men her er et par stykker; Nylige undersøgelser viser, at søvntab påvirker kroppens evne til at tabe fedt. Undersøgelsen viste, at mere end halvdelen af vægttabet hos de personer, der fik 7-8 timers søvn hver nat, blev udgjort af fedt, hvorimod kun en fjerdedel af vægttabet, hos de personer der sov under 7 timer hver nat, var fedt. Forskning har også vist, at mangel på søvn øger din appetit. Søvnmangel påvirker to af kroppens hormoner, der stimulerer appetitten. Søvn er altså en afgørende faktor, hvis man ønsker et succesfuldt vægttab. Mangel på søvn kan forårsage irritabilitet, humørsvingninger og øge stressniveauet i kroppen. Stresshormonet kortisol har også været forbundet med vægtøgning. Stress er en af de største årsager til søvnløshed, som betyder man kommer ind i en rigtig ond cirkel. Jo mindre søvn du får, jo mere stiger dit stressniveau. Kronisk forhøjede niveauer af stresshormonet kortisol er skadeligt for kroppen, og vores evne til at sove om natten. Derfor er det vigtigt at prioritere en god nattesøvn hvis man er seriøs omkring sit vægttab.

 • Du skal i gang med at træne

  Men hvorfor er det så vigtigt? Hverken mad eller træning kan stå alene, når det kommer til et sundt og varigt vægttab. Se på det sådan her; Træning er gnisten, maden er brændstoffet. Uden begge dele kan man ikke lave en flamme=(resultater). Hvordan skal du så træne? Med et mål om et sundt og varigt vægttab, til så vigtig en begivenhed og med en stram tidsplan, er det anbefalelsesværdigt at opsøge en kvalificeret Personlig Træner. På denne måde skal du ikke være usikker på, om du har det rigtig fokus i din træning i forhold til dit mål, alt dette skal din personlige træner nok sørge for. Begiver du dig alligevel i kast med projektet uden en personlig træner, så er der én bestemt træningsform, forskning har vist, er langt mere effektiv til at forbrænde kalorier end andre, nemlig HIIT. HIIT er en forkortelse af ”Høj Intensitets Interval Træning”, altså skal der trænes kort, men hårdt. Træningsformen kan udføres på mange forskellige måder, f.eks. derhjemme uden brug af nogen hjælpemidler, men er også voldsomt effektiv på f.eks. en Air Bike i kombination nogle få styrkeøvelser.

Men hvorfor lige HIIT?

 • Effektivitet – jo højere træningsintensitet, desto kortere tid skal du bruge for at få resultater.
 • Træningseffekt – jo højere træningsintensitet, desto hurtigere kommer du i god form.
 • Kalorieforbrænding – jo højere intensitet, desto flere kalorier forbrænder du pr. minut.
 • Stofskifte – jo højere træningsintensitet, desto større effekt har det på stofskiftet.
 • Efterfølgende fedtforbrænding – jo højere træningsintensitet, desto mere fedt forbrænder du efter din træning.
 • Muskelmasse – jo højere træningsintensitet, desto større er den positive effekt på muskelmassen. Jo mere muskelmasse du har, desto højere bliver dit stofskifte.

Har du brug for en uforpligtende samtale om dit vægttab, så kontakt en Personlig Træner i Odense her: http://www.oftdanmark.dk/

Pinkstudio by Angelina Devine træning5 Gæsteblog: Tab dig inden dit bryllup. Nyheder
Pinkstudio by Angelina Devine træning7 Gæsteblog: Tab dig inden dit bryllup. Nyheder
Pinkstudio by Angelina Devine træning6 Gæsteblog: Tab dig inden dit bryllup. Nyheder
Book Flemming til personlig træning: Mail: oftdanmark@gmail.com Tlf. 50 94 55 91

Om Flemming


Flemming er medejer af OFT Danmark, som er placeret i Odense. Her arbejder han til dagligt som Personlig Træner & Fysioterapeut.

Flemming er også tidligere Oversergent i Hæren, og har over 10 års hands-on- erfaring med træning af civile og professionelle soldater som Militær Fysisk Træner.

Kontakt:

Mail: oftdanmark@gmail.com
Tlf. Flemming Nielsen: 50 94 55 91

Pinkstudio by Angelina Devine Flemming Gæsteblog: Tab dig inden dit bryllup. Nyheder
Mangler i bryllupsfotograf? Book et uforpligtende møde på tlf. 31 13 87 21