Gæsteblog: Brude-styling

Ugen gæsteblogger er Anna Dorthe Olesen - Dorthe er uddannet Frisør, Stylist, Makeup artist og Hårolog. I denne uge giver Dorthe gode tips til at vælge den rette stylist - og hvordan du bedst forbereder håret til den store dag.

”Du skal være den smukkeste udgave af dig selv”

 Har du selv været til et bryllup? Ja, det har de fleste af os nok. Hvad glædede du dig mest til? De fleste vil i dette tilfælde svare: ”Bruden… Hvordan ser hun ud? Hvilken kjole har hun valgt? Hvordan siddet håret og make-uppen?” Alt det man som brud har holdt tæt indtil kroppen i en lang periode.

I det øjeblik, hvor kirkedørene går op, og alles øjne er rette mod dig/bruden. Det er netop i dette sekund, at vigtigheden af en dygtig hårstylist og makeupartist kommer ind i billedet. Den fornemmeste opgave for en hårstylist og make-up artist er, at du i netop dette øjeblik føler dig godt tilpas med dig selv og dit look. Som jeg altid siger til de brude jeg har i stolen: ”Man skal være den smukkeste udgave af sig selv, på netop denne dag. ” Med det menes der, at du som brud ikke skal laves om, blot gøres smukkere end du er til dagligt, hvilket en stylist kan hjælpe dig med. Derfor er det vigtigt, at finde en hårstylist og makeupartist, der forstår dine ønsker og behov. Som professionel hårstylist og make-up artist vil jeg anbefale, at du tager stilling til følgende:

 • To i en:

  Jeg vil anbefale dig, at finde en, der både kan lave hår og lægge makeup – Da dette giver mere ro på selve dagen, at der ikke er for mange omkring dig. Tro mig, nerver er der nok af på selve dagen.

 • En du kender?

  Overvej også om du vil bruge en du kender eller en udefrakommende hårstylist og make-up artist. Mange spørger deres ”almindelige” frisør til råds, hvilket også kan være okay. Det vigtigste er blot, at du som brud, tør at være ærlig omkring dine ønsker og behov. Her kan det være en fordel, at vælge en hårstylist og make-up artist, der har specialiseret sig i ”brudehår” og makeup. En professionel person, der netop forstår at på denne specielle dag, er der brug for, at du som brud præsenteres fra din allerbedste side. En specialist, som forstår at bringe det specielle og helt unikke frem i din personlighed. At gøre det smukke endnu smukkere og have ”værktøjerne” til at forfine hver en detalje i det visuelle udtryk.

 • Ro på

  For at skabe mest mulig ro omkring selve dagen, vil jeg anbefale, at finde en, der kører ud til dig, så du på selve dagen, kan ”slappe af,” (hvis det er muligt på en så stor dag som denne), og have de mennesker omkring dig, som du har brug for. Og ikke bruge unødvendig tid på transport frem og tilbage fra frisør, osv.

Spørgsmål jeg tit bliver stillet i forbindelse med en ”brude-styling”.

Pinkstudio by Angelina Devine Diana-ja-ja-efter-13-8-008 Gæsteblog: Brude-styling Nyheder
 • Hvornår skal jeg booke min stylist?

  Jeg anbefaler, at du som noget af det første danner dig et overblik over de anbefalinger du lige har læst om, og hvad dine behov og ønsker er, og efterfølgende tager fat i den stylist du ønsker til din store dag. Det er vigtigt at du gør dette i god tid, så du sikrer dig at stylisten er ledig på selve dagen. Personligt, har jeg selv travlt hen over hele bryllupssæsonen, som strækker sig fra maj til september. Jeg har ofte brude i kalenderen, der skal giftes i et til to år ud i fremtiden. Fordi du kontakter din stylist i god tid, er ikke ens betydende med, at du skal være klar med inspirationsbilleder af din ønskede håropsætning, eller har valgt din brudekjole. For mit eget vedkommende bliver jeg ofte booket i god tid, men aftaler så et tidspunkt, typisk 3-4 mdr. før brylluppet, hvor vi ligger en plan for hvordan håret skal sidde, starttidspunkt for selve dagen osv.

 • Hvad kan jeg forbedre til den store dag?

  Som stylist kommer jeg med alt hvad du skal bruge på selve dagen, det eneste du selv skal sørge for, (hvis du vil have pynt i håret), er eksempelvis blomster, perler eller andet hårpynt.

 • Hvornår skal jeg klippes og farves op til?

  Jeg har været frisør igennem 15år, og jeg anbefaler, at håret ikke er nyklippet op til selve brudeopsætningen. Opsætningen bliver pænest, hvis spidserne ikke er for nyklippet, så klipningen kan foregå 1 mdr. før brylluppet. Men, med hensyn til farvningen kan man godt komme lidt tættere på selve bryllupsdagen. Jeg vil anbefale, ca. 10-14 dage før den store dag, og nej det er selvfølgelig ikke denne dag man skal eksperimentere med farverne, hold dig til de farver og nuancer du plejer.

Ellers er der ikke andet at sige end:

”Giv slip, og lad en professionel tage ansvaret for din makeup og hår.”

Om Dorthe


Ugen gæsteblogger er Anna Dorthe Olesen  - Dorthe er uddannet Frisør, Stylist, Makeup artist og Hårolog. Hun har  undervist andre frisører over hele landet i forskellige Extentions løsninger og været med på forskellige show under bl.a. Fashion Week. Dorthe har i flere år haft et fast samarbejde med mig her i Pinkstudio, til at få mine portrætkunder til at se endnu mere fantastiske ud - og også været stylist på mange af de brude jeg har fotograferet igennem årene.

Når Dorthe ikke får brude til at ligne en million arbejder hun bl.a med nogle af landets dygtigst modeller fra f.eks Unique models, Elite models når hun altså ikke får morgenværterne på TV2 til at se fantastiske ud.

Pinkstudio by Angelina Devine Diana-ja-ja-efter-13-8-008 Gæsteblog: Brude-styling Nyheder
Mangler i bryllupsfotograf? Book et uforpligtende møde på tlf. 31 13 87 21